Veelgestelde vragen


Wat wordt bedoeld met tegenwaardes en zijn er voorbeelden?

Als men een bedrag doneert ontvangt de donateur vaak een cadeautje, wij noemen dat een tegenwaarde. We hebben het platform ingezet voor de verkoop van speculaaspoppen (bij Sinterklaas), oliebollen (nieuwjaar) en worstenbroodjes (bij carnaval). Maar ook is er een vereniging geweest die succesvol zijn geweest door als tegenwaardes kortingsbonnen te geven van de lokale middenstand en voor een hoger bedrag kreeg men een reclamebord. De mooiste tegenwaarde die ooit is aangeboden, is een kus van de voorzitter. :-)

Leveren jullie alleen het platform of ook andere diensten?

In eerste instantie leveren wij alleen het platform, maar we denken graag mee hoe het platform het beste kan worden ingezet en kan worden gepromoot. Als hier niet veel reistijd bij komt kijken of we kunnen de afspraken digitaal doen, dan zullen we deze niet in rekening brengen. Daarnaast kunnen wij (tegen betaling) opmaakwerkzaamheden verzorgen voor bijvoorbeeld spandoeken, flyers, bierviltjes, posters, kortingsbonnen, etc. Uiteraard kunnen wij deze producten ook leveren. Maar vaak wordt promotiemateriaal via sponsoren geregeld.

Hebben jullie referenten waar we navraag kunnen doen?

Ja hoor, natuurlijk! Van verschillende sporten hebben we verschillenden personen waarmee je contact kunt hebben. Niet alleen om na te vragen of het platform werkt, maar ook om ideeën op te doen. Laat ons gerust weten als je enkele van onze klanten wenst te spreken.

Waarom moet ik een Mollie-account aanmaken?

Iedere aanbieder van een online betaal-/donatieservice maakt gebruik van een betaalprovider. Bij ons is dat Mollie, een Nederlands bedrijf en voor iDeal-betalingen hebben ze gunstige voorwaarden. Voor elke iDeal-betaling betaal je 29 cent. Zodra iemand doneert, wordt het bedrag snel overgemaakt op je rekening minus 29 cent. Mollie biedt een portal aan, waarin duidelijk te zien is wie wanneer heeft betaald. Overigens, voor die 29 cent wordt er een automatische factuur gegenereerd en digitaal verstuurd. Voordat het BoostYourClub-platform wordt gebruikt, moet een tekenbevoegd persoon een Mollie-account aanmaken, dat kan via deze link. Wij ontvangen graag de inloggegevens, zodat we snel kunnen schakelen mochten er problemen zijn (bijvoorbeeld als er een betaling is afgebroken).

Is er een minimum en maximum bedrag dat we kunnen vragen?

Voor elk bedrag (en tegenwaarde) maken we een button op, het maakt niet uit hoe laag of hoog dat bedrag is. Ook het aantal buttons zijn onbeperkt, maar het platform moet natuurlijk wel overzichtelijk blijven. We kunnen ook een button toevoegen, waarna de donateur zelf een bedrag kan invullen.

Kunnen we ook sponsoren vragen om mee te doneren?

Natuurlijk! Vaak zien we dat sponsoren worstenbroodjes of speculaaspoppen voor het personeel aanschaffen. Dan schiet het lekker op! Daarnaast is het ook mogelijk om een button van bijvoorbeeld 250 euro te maken met als tegenwaarde één reclamebord.